1. Haberler
  2. Yaşam
  3. “GİRİŞİMCİ EKOSİSTEMİNİN GELECEĞİNİ AYDINLATAN PROF. DR. GÜLTEKİN ÇETİNER: 21. YÜZYILIN BİLİŞİM ÇAĞINDA YENİ DÖNEM”

“GİRİŞİMCİ EKOSİSTEMİNİN GELECEĞİNİ AYDINLATAN PROF. DR. GÜLTEKİN ÇETİNER: 21. YÜZYILIN BİLİŞİM ÇAĞINDA YENİ DÖNEM”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın teknolojik gelişimine liderlik eden isimlerden biri olan Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Gültekin Çetiner, girişimcilik ekosistemi ve bilişim çağının geleceği konusunda önemli bilgileri paylaştı. “GİRİŞİMCİ EKOSİSTEMİ NEREYE EVRİLİYOR ? GÜLTEKİN ÇETİNER ANLATIYOR…” başlıklı programda, Çetiner, Vizyon izleyicileriyle 21. yüzyılın bilişim çağındaki dönüşümleri tartıştı.

Prof. Dr. Çetiner, programın açılışında, 21. yüzyılda dünyanın nereye evrildiğini ve buna nasıl ayak uydurulabileceğini ele aldı. Bu çağın temel dinamiklerinden biri olan yapay zeka konusunda önemli açıklamalarda bulunan Çetiner, yapay zeka ve veri analitiğinin günümüzde girişimcilikte önemli rol oynadığını vurguladı.

Bilgi üretiminin hızının arttığına dikkat çeken Çetiner, bilişim çağının tam ortasında bulunduğumuzu ve bu dönemin refah seviyelerini belirleyeceğini belirtti. Özellikle bulut bilişim ve yapay zekanın girişimcilikte öne çıkan dinamikler olduğunu ifade eden Çetiner, bu teknolojilerin hızla evrilen bir girişimcilik ekosistemi yarattığını aktardı.

Endüstri 4.0’ın ötesine geçildiğini belirten Çetiner, merkezi olmayan üretim, blockchain gibi kavramların önem kazandığını ifade etti. Ayrıca, girişimcilikteki bu yeni paradigma ve teknolojik değişimlerin eğitim sistemini de etkilediğini, örneğin, evden çalışmanın yaygınlaştığını ve girişimcilerin sanal platformlarda bir araya geldiğini belirtti.

Çetiner, programın ilerleyen bölümlerinde, yapay zekanın etik boyutlarından, üniversite eğitim sisteminin geleceğine kadar geniş bir yelpazede konuları kapsayarak izleyicilere bilgi verdi.

Bu önemli program, girişimcilik ve teknolojinin kesişim noktasındaki gelişmeleri anlamak isteyenler için bilgilendirici bir kaynak olma özelliği taşıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir