Çinli Chery, Türkiye’de Fabrika Kurma Planlarını Hızlandırdı

 Çinli Chery, Türkiye’de Fabrika Kurma Planlarını Hızlandırdı

Çinli Chery, Türkiye’de Fabrika Kurmak İçin Görüşmelerini Hızlandırdı

Çinli otomobil üreticisi Chery, Türkiye’de yeni bir fabrika kurmak için görüşmelerini hızlandırdı. BYD’nin 1 milyar dolarlık yatırımla Türkiye’de fabrika kurma planının ardından, Chery de benzer bir yatırım yapmayı hedefliyor. 7 Temmuz 2024’ten itibaren yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle, Çin’den ithal edilen araçlara yüzde 40 ek vergi getirilmesi, Çinli üreticileri Türkiye’de yatırım yapma konusunda harekete geçirdi.

Chery, Türkiye üzerinden Avrupa ve diğer yakın pazarlara daha fazla ihracat yapmayı planlıyor ve bu amaçla yatırım için Ankara ile görüşmelerini hızlandırdı. Şirket, Manisa’da kurmayı düşündüğü fabrika için çalışmalarını sürdürürken, Samsun ve Manisa alternatifleri üzerinde duruyor.

Fabrikanın kurulacağı yer seçimi ve Chery’nin içten yanmalı araçlar için imtiyaz talebinde bulunması, görüşmelerin uzamasına neden oldu. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) temmuz ayı verilerine göre, Chery otomobil satışlarında Volkswagen ve Fiat’ın ardından üçüncü sırada yer alıyor. Renault ve Toyota ise sırasıyla dördüncü ve beşinci sıradalar.

Haber kaynağı:https://www.ensonhaber.com/

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap