ABD’den İran’a karşı hamle: 700 terörist temas hattına gönderildi

 ABD’den İran’a karşı hamle: 700 terörist temas hattına gönderildi

İran’ın Suikast Tehdidi Üzerine ABD’den Stratejik Hamle: 700 Terörist Sınır Hattına Sevk Edildi

İran’ın başkenti Tahran’da Hamas lideri İsmail Heniyye’ye yönelik suikastın ardından bölgede artan gerilim devam ediyor. İran’ın İsrail’e yönelik saldırı tehditleri sonrasında ABD, İsrail’i korumak için yeni bir hamle yaptı.

ABD’den Terörist Sevkıyatı

ABD, Haseke’deki Robarya, Rümeylan ve Şeddadi üslerinden Fırat Nehri yakınlarındaki Koniko ve Ömer petrol sahası üslerine, PKK/YPG ve Araplardan oluşan Sanadid güçlerinden toplam 700 teröristi transfer etti. Transfer, yerel kaynakların verdiği bilgilere göre dün gece gerçekleştirildi.

Askeri Konvoy ve Personel Transferi

ABD kuvvetleri, Haseke’deki üslerden 70 araçlık bir askeri konvoyu Koniko ve Ömer petrol sahası üslerine gönderdi. Konvoy, mühimmat kasaları ve Humvee tipi zırhlı araçlar içeriyordu. Ayrıca, ABD, Irak’tan dört helikopterle Haseke ilindeki Rümeylan üssüne personel taşıdı.

ABD’nin Suriye’deki Varoluşu

ABD, Ekim 2019’da Barış Pınarı Harekatı sırasında harekat bölgesindeki üslerini boşaltmış, ancak petrol sahaları çevresinde yerleşmeye öncelik vermişti. PKK/YPG’ye desteğini sürdüren ABD, Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde terör örgütü işgalindeki bölgelerde pek çok üs ve askeri noktada varlık gösteriyor. ABD, bu üs ve noktalara sürekli takviye gönderiyor.

Bu adımlar, ABD’nin bölgedeki stratejik hedefleri doğrultusunda ve İsrail’in güvenliğini sağlama amaçlı olarak değerlendiriliyor.

Haber kaynağı:https://www.ensonhaber.com

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap