ABD’den İran’a Uyarı: “Gerginliği Artırmak Tahran’ın Menfaatine Değil”

 ABD’den İran’a Uyarı: “Gerginliği Artırmak Tahran’ın Menfaatine Değil”

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan İran’a Uyarı: “Gerginliği Artırmak Tahran’ın Çıkarına Olmaz”

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’a İsrail ile olan gerilimi artırmanın Tahran yönetiminin çıkarına olmayacağı yönünde uyarıda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik suikast sonrası bölgedeki gerginlikler hakkında bilgi verdi.

ABD’nin İran’a Yönelik Mesajları

Miller, diplomatik temaslar kapsamında İran hükümetine, “gerilimi artırmanın kendi çıkarlarına olmadığı ve ABD’nin İsrail’i koruyacağı” yönünde tutarlı mesajlar gönderdiklerini belirtti. Miller, geniş bir Orta Doğu çatışmasının kaçınılmaz olduğunu ancak ABD’nin bunun önüne geçmek için çabalarını sürdüreceğini vurguladı.

ABD’nin Bölgedeki Diplomasisi

Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Orta Doğu’daki gerginliklerle ilgili olarak Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile görüştüğünü belirten Miller, bu görüşmelerde tansiyonu yükseltmekten kaçınılması ve sükunet çağrısında bulunulmasının önemini vurguladığını ifade etti.

Miller, ABD’nin Gazze’de ateşkes sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması çabalarını sürdürdüğünü, bunun yanı sıra bölgedeki daha geniş gerginlikleri yatıştırmaya yönelik kritik adımlar atmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, İran’ın ek eylemlerinin gerginlik riskini artıracağı ve kontrolsüz bir çatışmaya yol açabileceği uyarısında bulundu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap