Araç Muayenesinde Yeni Sistem Başlıyor: Araç Sahiplerinin Dikkatine

 Araç Muayenesinde Yeni Sistem Başlıyor: Araç Sahiplerinin Dikkatine

Araç Muayenesinde Kredi Kartı Ödemelerinde Komisyon Ücreti Sorunu Çözülüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, araç muayene istasyonlarında kredi kartı ödemelerinde yaşanan komisyon maliyetlerinin hizmetten yararlanana yansıtılmaması için çalışma başlattı. Milyonlarca sürücü, araç muayenesinde kredi kartı ile ödeme yaparken ek bir komisyon ücreti ödendiğini iddia ediyordu. TÜVTÜRK, bu konuda yaptığı açıklamada, muayene ücretinin dışında bir ücret alınmadığını, ancak hizmet sağlayıcı firma tarafından ‘hizmet bedeli’ tahsil edildiğini belirtmişti.

Bakanlık Harekete Geçti

Muayene ücretlerinden komisyon alındığı iddiaları TBMM gündemine taşındı. Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kredi kartı kullanıcılarından komisyon kesilmemesi için bir çalışma başlattı. Bakanlık, kredi kartı kullanım taleplerinin artmasıyla ilgili olarak, araç muayenelerinde banka veya kredi kartı ile ödeme yapılması durumunda oluşacak komisyon maliyetinin hizmetten yararlanana yansıtılmasında bir sakınca bulunmadığını belirtti.

Bakanlık açıklamasında, “Araç muayenelerinde banka veya kredi kartı kullanımı araç sahiplerinin tercihine bırakılmıştır. Yeni ihale döneminde, araç muayene ücretinin komisyon maliyeti yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesi konusundaki çalışmalar devam etmektedir” denildi.

Tüketici Hakem Heyeti Kararı

Tüketici Hakem Heyeti, yakın zamanda bir vatandaşın başvurusu üzerine, 1.130 lira muayene ücretine karşılık 128 lira komisyon alınmasını ‘ayıplı hizmet’ olarak değerlendirip, bu ücretin iadesine karar vermişti.

Araç sahiplerinin muayene sırasında kredi kartı kullanımıyla ilgili yaşadıkları bu sorunun çözümü için Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar, maliyetlerin daha şeffaf ve adil bir şekilde yönetilmesini hedefliyor.

 

Haber kaynağı:https://www.yenicaggazetesi.com.tr

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap