İsrail’den Hamas’ın Yeni Lideri Yahya Sinwar’a Tehdit: “Onu Hızla Ortadan Kaldıracağız”

 İsrail’den Hamas’ın Yeni Lideri Yahya Sinwar’a Tehdit: “Onu Hızla Ortadan Kaldıracağız”

İsrail Dışişleri Bakanı Katz’tan Hamas’ın Yeni Liderine Sert Tehdit: “Onu Hızla Ortadan Kaldıracağız”

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hamas’ın yeni lideri Yahya Sinvar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayarak hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin yerine Gazze’deki lider Yahya Sinvar’ın atanması, İsrail’den sert tepkiler aldı.

31 Temmuz’da Tahran’da gerçekleştirilen suikast sonucu ölen Haniye’nin yerine Sinvar’ın atanması, İsrail tarafından ciddi bir tehdit olarak değerlendiriliyor. Bakan Katz, Yahya Sinvar’ın yeni lider olarak seçilmesinin, onu hızlı bir şekilde ortadan kaldırma ve Hamas’ı “aşağılık örgüt” olarak nitelendirerek yok etme amacı taşıdığını belirtti. Katz, bu atamanın İsrail’in güvenliği için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Hamas, 3 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, İsmail Haniye’nin suikast sonucu öldürülmesinin ardından yeni lider belirlemek için istişarelere başlandığını duyurmuştu. Hareketin Gazze Şeridi sorumlusu Yahya Sinvar, yapılan değerlendirmeler sonucunda Hamas Siyasi Büro Başkanı olarak seçildi. Hamas’ın Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, “Hamas, şehit lider İsmail Haniye’nin yerine, hareketin siyasi büro başkanlığına Komutan Yahya Sinvar’ı seçtiğini ilan ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Bu gelişmeler, bölgede süregelen çatışmaların ve gerilimlerin daha da artabileceğini göstermektedir.

Haber kaynağı:https://www.yenicaggazetesi.com.tr/

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap