Adana’da Art Arda 3 Deprem: Şehirde Korku ve Panik Yarattı

 Adana’da Art Arda 3 Deprem: Şehirde Korku ve Panik Yarattı

Adana’nın Kozan İlçesinde Art Arda 3 Deprem: 4.6, 4.5 ve 4.0 Büyüklüğünde Sarsıntılar

Adana’nın Kozan ilçesinde bu sabah saat 05.32’de 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu depremin ardından aynı bölgede sırasıyla 4.5 ve 4.0 büyüklüğünde iki sarsıntı daha yaşandı. Depremler, 7.06 kilometre derinlikte gerçekleşti ve çevre illerden de hissedildi.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremler, bölgedeki şehirlerde ciddi yıkımlara yol açmıştı ve 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Son dönemlerde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde de sık sık depremler yaşanıyor.

Kozan’da Depremin Ardından

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, depremin ardından yaptığı açıklamada, “Bize ulaşan bir olumsuzluk yok. Apartmanda yaşayan vatandaşlarımız tedbir amaçlı evlerinden çıkmışlar. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, “Adana Kozan merkezli 4.6, 4.5 ve 4 büyüklüğünde arka arkaya 3 deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedilen bu depremlerde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” şeklinde konuştu.

Yetkililer, depremin etkilerini ve olası zararları tespit etmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Haber kaynağı:https://www.ensonhaber.com/

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap