Gennotech klasik tarımsal üretim ezberlerini bozuyor
Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Gennotech, yenilikçi ve sürdürülebilir teknolojilerle ürettiği sıvı bitki besleme ürünlerinin, tarımsal üretimdeki başarılarıyla dikkati çekiyor.
Gennotech, 2022 yılında kurulmasına rağmen, kısa sürede vizyon, misyon ve etik ilkeleriyle bölgesinde öncü, Türkiye’nin sayılı tesislerinden birine dönüştü. Alanında uzman üretim ve yönetim kadrolarıyla Gennotech, “Speed & Long” teknolojisiyle ürettiği spesifik ürünlerle, birim alanda daha az gübre tüketimiyle yüksek verim ve kalite elde etme imkanı sunuyor.
Gennotech Tarım Gıda Kimya Sanayi Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Ahmet Büyükatçeken, 20 bin metrekarelik bir sahada üretim yaptıklarını söyledi.
Büyükatçeken, AR-GE, ÜR-GE ve üretim departmanında gerçekleştirdikleri yapılanma ile hızlı bir atılım yaptıklarını ve bununla önce iç pazarda hızlı bir ivme kazandıklarını, akabinde de yurt dışı pazarında Türkiye’yi temsil etmeye başladıklarını ifade etti.
“EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK”
Geleneksel üretim ve geleneksel tarım anlayışlarının dışına çıktıklarını vurgulayan Büyükatçeken, “Dünyanın gitti noktada yeşil mutabakat gereği normal konvansiyonel gübre üretimlerinin yakın gelecekte Avrupa merkezli olmak üzere yasaklanacağı ya da kullanımının minimuma indirileceğini biliyoruz. Bizim öncelikli misyonumuz, sürdürülebilirlik çerçevesinde üreticilerimizin birim alanda maksimum verim ve kaliteyi alabilmesi. Bunun yanı sırada birim alanda üretim maliyetlerinin de asgari seviyede tutma gayreti içindeyiz.” diye konuştu.
“YÜZDE 75 DAHA AZ GÜBREYLE AYNI VERİM, AYNI KALİTE”
Elde ettikleri başarıyı uzun yıllara dayanan bilimsel araştırmalara ve saha denemelerine borçlu olduklarını kaydeden Büyükatçeken, şöyle konuştu:
“Normal standart klasik yetiştiricilikte birim alanda kullanılan aktif madde miktarının yüzde 25’ini kullanarak aynı verimleri alabiliyoruz. Bölgeye has reçetelerle, ülkelere has reçetelerle bitkinin ne istediğini tespit ederek, hangi dönemlerde hangi uygulamaların yapılması gerektiğini bildiğimiz için verim parametrelerini de maksimum seviyelerde tutabiliyoruz.”
“SPEED & LONG TEKNOLOJİYLE ÜRETİM YAPIYORUZ”
Zamana ve ihtiyaçlara uyum sağlayan üretim teknolojileriyle sürekli kendilerini güncellediklerini ifade eden Büyükatçeken, şöyle devam etti:
“Şu anda üretim kapasitesi olarak yeni başlamamıza rağmen yıllık 30 bin ton sıvı üretim kapasitemiz mevcut. Yakın gelecekte bu rakamın 100 bin tona ulaşmasını planlıyoruz. Biz SC formülasyonda ürünler üretiyoruz. Yani mikron çaplarını minimuma indirdiğimiz ürünler, birim alanda kullanılan aktif maddelerin, öncede bahsettiğimiz gibi yüzde 25 oranında tüketilmesine olanak sağlıyor. Yani biz burada ürünlerin yüzey alan genişliklerini artırarak geliştirdiğimiz “Speed & Long” teknolojiyle birlikte hızlı ve uzun süreli etki sağlıyoruz. Biz bu üretim prosesleriyle birlikte hızlı bir şekilde pazarın için ivmelendik ve geri dönüşlerini de aldık. Üretici guruplarından, büyük işletmelerden, çiftçilerden, bayilerimizden şu ana kadar hiçbir olumsuz bir geri dönüş olmadı.”
Büyükatçeken, dünyanın bütün kaynaklarının sürdürülebilir olmasını ve gelecek nesillere aktarılması misyonuyla, global adımlar atarak dünya pazarında Türkiye’yi temsil etme hedefiyle faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi.