XIX VE XX. YÜZYIL TÜRKİYE – POLONYA İLİŞKİLERİ TARİHİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR ULUSLARARASI KONFERANSI

 XIX VE XX. YÜZYIL TÜRKİYE – POLONYA İLİŞKİLERİ TARİHİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR ULUSLARARASI KONFERANSI

ULUSLARARASI KONFERANS

27 Eylül 2023
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Doktora Salonu, Beyazıt
10:00-18:30
Türkiye ile Polonya arasında 23 Temmuz 1923 tarihinde Lozan’da imzalanan Dostluk Antlaşması ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü vesilesiyle Türkiye ve Polonya arasındaki ilişkilerin yeniden tesisinin 100. yıldönümü münasebetiyle İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Leh Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ev sahipliğinde, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ve Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sn. Witold Leśniak himayelerinde “XIX – XX Yüzyıl Türkiye – Polonya İlişkileri Üzerinde Araştırmalar Konferansı”, 27 Eylül 2023 tarihinde İstanbul üniversitesi Rektörlüğü Doktora Salonu’nda gerçekleştirilecektir.
Konferansa gerek Polonya’nın çeşitli üniversitelerinden ve Devlet Arşivlerinden gerekse Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ve Devlet Arşivleri Başkanlığı’ndan alanında uzman birçok akademisyen katılacaktır.
Konferansın amacı, 600 yıldan daha eski ilişkilere sahip Türkiye ve Polonya’nın son iki yüzyıldaki ilişkilerinde dair yeni araştırmaları içeren bilimsel çalışmaların kamuoyuna sunulmasıdır. Yurtiçi ve yurtdışından 17 farklı katılımcının ilgili bildirileri sunacağı konferans dört farklı oturumda gerçekleştirilecektir. Her oturum, Türkiye – Polonya ilişkileriyle ilgili farklı kaynaklar ve farklı bakış açılarıyla hazırlanan bildirilere ayrılmıştır.
Konferans bildirileri Türkçe ve Lehçe sunulacak olup simultane çeviri yapılacaktır. Program ektedir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap